Store armbevægelser

 
 
Overskriften kan dække den musikalske leders tydelige direktion, men er også betegnende for rækken af projekter – og et enkelt værk -, som koret har givet sig i kast med. Engelsk kirkemusik har gennem mange år været en væsentlig del af repertoiret, ikke mindst Benjamin Brittens vidunderlige korværker. Mange kormedlemmer vil sikkert huske de hæsblæsende tempi i A Ceremony of Carols og i Rejoice in the Lamb, men også komponister som Charles Stanford og Samuel Wesley har budt på smukke musikoplevelser.

Svensk og norsk musik er også en fast bestanddel, når koret optræder. Från hinsidan er det Wilhelm Stenhammar, Hugo Alfvén, David Wikander m.fl. og fra Norge især Knut Nystedt. Han har leveret et af de for koret mest udfordrende stykker på repertoiret, nemlig Immortal Bach, der synges udenad ledsaget af armbevægelser. Den vækker – nok egentlig til korets store fortrydelse – altid ubetinget jubel.

Et særligt program med musik omkring jomfru Maria har været præsenteret ved flere lejligheder, og en særlig fransk afdeling med Gabriel Faure, César Franck og Camille Saint-Saëns prægede et forår. Det danske repertoire plejes også - Carl Nielsen og Vagn Holmboe især, men også Otto Mortensens vidunderlige Grundtvig-sange er taget op igen.

Mange af disse satser kan præsenteres i udlandet, og også i det 21. århundrede er det foreløbig blevet til adskillige dejlige ture til Polen, Spanien, Portugal og Færøerne. Costa del Sol i efterårsferien havde det helt rigtige klima, og den portugisiske Vinho Verde var bestemt ikke at foragte. Og så sang koret også ind imellem!
 
Formand: Bjarne Højlund | CVR: 21312584  | Tlf.: 2423 3625 | bjarne.hoejlund@gmail.com