Charles Stanford – britiske klange

Koncertforeningens Kor, dirigent Leon Reimer

Organist Virum Kirke: Knud Rasmussen
Organist Lindevang Kirke: Sven Verner Olsen

Øresundskvartetten: Øresundskvartetten består af Herbert Boersma, Jenny Elfving, violiner, Christian Bønnelykke, bratsch og Julie Tandrup Kock, cello.

Om koncerten
Koncerten har fokus på den britiske musiks renæs-sance i slutningen af det 19. århundrede. Samtidig markeres 100-året for den store irsk/britiske komponist og dirigent Charles Villiers Stanfords død (1852-1924) med musik af Stanford selv, af hans store inspirator Brahms, samt af en række af Stanfords elever og komponistkolleger.

Stanford var inspireret af Brahms men udviklede sin egen stil, der fik en væsentlig betydning for britisk musik i denne senromantiske periode. Han komponerede både kirkemusik, symfonier, sange og korværker, og hans særlige britiske musikstil kom til at præge mange samtidige og senere komponister, f.eks. Gustav Holst, Vaughan Williams, Howells, Sullivan og Coleridge-Taylor.
Både Stanford og flere af hans elever fandt inspiration i keltisk folkemusik og indarbejdede melodier herfra i deres musik. I dag er Stanford mest kendt for sine kirkelige korværker.

Prøve i Byens hus på Rutters requiem

Koncertforeningens Kor